- Els membres del jurat han coincidit en la dificultat en l’elecció a causa de l’alta qualitat de les candidatures
- La Nit de les professions tindrà lloc el 27 d’octubre en una gala que se celebrarà en el monestir de San Miquel dels Reis
Els VII Premis a l’Excel·lència Professional d’Unió Professional de València (UPdV) ja tenen guanyador. Aquest 2022 el guardó dels col·legis professionals recau sobre Anecoop, Incubadora con Valores, Witrac i Schneider Electric.
La taula del jurat ha comptat amb la participació de la presidenta d’Unió Professional de València, Auxiliadora Borja, la secretària, Angélica Gómez, i dels membres del jurat que en aquesta setena edició està format per Josefina Bueno, consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital; José E. Capilla, rector de la Universitat Politècnica de València; Alfred Costa, director general d’À Punt Mèdia i José Vicente Morata, president de la Cámara de Comercio de Valencia.
Durant la reunió de deliberació, la presidenta d’UPdV, Auxiliadora Borja, ha destacat la necessitat de “reconéixer la labor dels professionals en un moment en què el seu paper és clau per a fer front a tots els reptes que ens planteja la societat actual ”.
La secretària de la Junta de Govern d’UPdV, Angélica Gómez, ha assegurat que “el rècord de col·legis participants i de candidatures presentades, demostra la implicació cada vegada major dels col·legis professionals amb la força que els dona pertànyer a UPdV”.
Quatre entitats valencianes de referència en les quatre categories dels Premis Excel·lència UPdV
El Grup Anecoop ha sigut guardonat en la categoria de Projecció Internacional. Aquesta cooperativa de cooperatives és una empresa agroalimentària amb gran reconeixement a nivell mundial que deu a una gestió estratègica i operativa excel·lents. Anecoop integra, coordina i comercialitza la producció hortofructícola i vitivinícola de més de 23.000 agricultors i compta amb filials a Espanya, França, el Regne Unit, Holanda, República Txeca, Polònia, la Xina i els Estats Units.
En la categoria d’Emprenedoria, Formació i Ocupació, enguany rebrà el premi l’Asociación con Valores – Incubadora Social, per la seua labor altruista de suport a persones en risc d’exclusió social. Aquesta entitat ofereix formació, mentoring i coaching, les eines necessàries perquè es puga desenvolupar un projecte individual, sent cada persona creadora de la seua pròpia ocupació i generadora dels seus propis recursos.
Per part seua, en la categoria d’Innovació, Investigació i Transformació Digital, es reconeix el treball de l’empresa Witrac Comunicaciones Inteligentes S.L. a través de la seua plataforma Track & Trace les empreses poden arribar a la localització i mesurament en temps real dels seus actius, permetent optimitzar els processos productius i de distribució, augmentant així l’eficiència i sostenibilitat. Sobre aquest últim punt, s’ajuda a reduir la petjada de carboni, la contaminació ambiental, la sobreproducció o els residus.
Finalment, en la categoria de Responsabilitat Social Corporativa (RSC), ha sigut premiada Schneider Electric Meliana pel seu programa Let’s Go Engineering. Aquesta iniciativa va començar en 2018 i promou el coneixement de les professions STEAM entre els més joves. La promoció i difusió de la professió d’enginyeria entre les xiquetes en els col·legis de primària acaba trencant estereotips de gènere en edats primerenques i fomentant l’interés per l’enginyeria.
Des d’UPdV volen reconéixer i agrair l’impuls als guardons que realitzen cada any els líders de categoria que en l’actual edició són Grup LAE i Caixa Popular, unes entitats que representen al seu torn els valors dels premis a l’Excel·lència.