Hidrogen verd en la transició energètica: reptes i oportunitats
La Cambra de Comerç de Castelló i Iberdrola han organitzat, amb la col·laboració de l’Institut Tecnològic de l’Energia (ITE), una jornada en la qual sota el títol ‘Hidrogen verd en la transició energètica: reptes i oportunitats’, analitzarà les possibilitats que s’obrin entorn de l’ús de les energies netes en l’àmbit empresarial.
Per a l’ocasió i amb la finalitat d’analitzar aquest camí cap a la sostenibilitat, la jornada comptarà amb la participació d’especialistes i representants d’empreses capdavanteres que ja compten amb una àmplia trajectòria quant a l’aprofitament d’aquests recursos, que han de donar resposta als importants desafiaments per a fer un món més respectuós amb el medi ambient.
El *hidógeno verd forma part ja de les alternatives reals a aqueix canvi de mentalitat en un entorn global que obliga les empreses europees a emprendre aqueix camí cap a la neutralitat quant a emissions previst per al 2050. És un desafiament que requerirà, a més de la transformació dels processos productius, un canvi de mentalitat empresarial. Els participants en aquesta jornada oferiran la seua visió i compartiran els seus coneixements per a facilitar aquesta transició cap a un model més sostenible que té en el 2030 la seua primera meta volant, amb el repte marcat per l’Agència Internacional de l’Energia perquè en aqueixa data la producció mundial aconseguisca els 8 milions de tones anuals d’hidrogen a partir de fonts baixes d’emissions.
La jornada, que serà inaugurada per Rebeca Torró, secretària autonòmica d’Economia Sostenible; el delegat d’Iberdrola en la Comunitat Valenciana, Ibán Molina; i la presidenta de la Cambra de Castelló, Mª.Dolores Guillamón; comptarà amb les intervencions d’Empar Martínez, directora general d’Indústria, Energia i Mines; Ana Giner, directora d’Optimització Comercial de BP; Jorge Fabregat, director de Qualitat i Medi Ambient de Porcelanosa; Jorge Palomar, responsable de Desenvolupament Global Hidrogen, d’Iberdrola.