Skip to content

L’exemplar núm. 369 de setembre 2024 d’Economia 3 va publicar un informe especial sobre els col·legis professionals, destacant el seu paper fonamental en la societat actual. En este context, Economia 3 va organitzar una trobada en el Club Esportiu Empresarial Alcatí, en L’Albufera de València, on es van donar cita alguns dels principals representants d’estes institucions. El debat va girar entorn de la importància de la col·legiació, els desafiaments actuals, com l’intrusisme i la desinformació, i les expectatives que els col·legis professionals tenen de l’Administració pública.

En un entorn on la professionalització i la diferenciació són clau per al desenrotllament econòmic i social, els col·legis professionals actuen com a guardians de l’ètica, la qualitat i la formació contínua dels seus membres. Estos organismes, que agrupen diversos sectors laborals, regulen i supervisen l’exercici professional, garantint estàndards elevats que beneficien tant als professionals com a la societat en general.

Durant la trobada, José Soriano Poves, president de la Unió Professional de València (UPdV), va ressaltar el caràcter diferenciador dels col·legis professionals, afirmant que la seua funció públic-privada aporta seguretat tant a la societat com als col·legiats. Pedro Rodríguez, degà del Col·legi de Químics de la Comunitat Valenciana (ICQCV), va subratllar la missió dels col·legis de ser útils per a la societat, mentres que Vicente Colomer, secretari del Molt Il·lustre Col·legi Oficial de Farmacèutics de València (MICOF), va destacar la labor dels col·legis en la protecció de l’usuari enfront de la mala praxi.

El debat també va abordar temes crítics com l’intrusisme i la desinformació. Rodríguez va assenyalar l’absència de químics en empreses com un problema de seguretat, mentres que Colomer i Alfredo Hernández, vicedegà del Col·legi d’Economistes de València (COEV), van posar l’accent en la necessitat de combatre la desinformació, especialment en l’àmbit de la salut i l’economia.

Un dels principals desafiaments discutits va ser com atraure a les noves generacions cap a la col·legiació. Els representants van coincidir que és necessari adaptar els canals de comunicació i oferir un valor tangible per a seduir i fidelizar als joves professionals.

Finalment, els ponents van expressar la necessitat d’una millor interlocució amb l’Administració pública, reclamant un canal de comunicació efectiu per a plantejar les seues problemàtiques i col·laborar en la millora de la societat. La jornada va concloure amb una reflexió sobre la importància de l’esperit gremial i la necessitat de renovar les estructures dels col·legis professionals per a continuar sent rellevants en el segle XXI.

Descarrega’t ací la publicació

Back To Top
× WhatsApp